Beschrijving

Bore Tech’s innovatieve Proof-Positive Rifle Patch Jags elimineren de vervelende valse indicatie van kopervervuiling die gebruikelijk is bij alle traditionele koperen Jags bij het gebruik van reinigingsmiddelen voor het verwijderen van koper.

Alle Proof-Positive Rifle Patch Jags zijn voorzien van een gepatenteerd legering en secundair behandelingsproces, waardoor ze 100% messingvrij en 100% veilig zijn. Deze legering is zo zacht als messing maar heeft een uitzonderlijke treksterkte om buigen en breken onder de kracht van een strakke patch te voorkomen.

Traditionele koperen patch-jags hebben meer als 60% koper in hun samenstelling. Bij gebruik van effectieve reinigingsmiddelen voor het verwijderen van koper resulteert dit in een blauwe kopervervuilingskleur op uw patches wanneer er geen koper in de boring aanwezig is. Door messing accessoires te elimineren, kunnen schutters effectief bepalen wanneer een kamer en loop echt kopervrij is en verspilling van patches, chemicaliën en tijd verminderen.

TRADITIONELE FOSFORBRONS PRODUCTEN
PROOF-POSITIVE PRODUCTEN

Met een dubbele set van 4 contactringen, voor toegevoegd patch contact en reiniging, worden de Proof-Positive Rifle Patch Jags nauwkeurig gefreesd tot strikte toleranties om perfect te werken en echte, concentrische druk op het oppervlak van de loop te bieden. De eerste ring van elke set is afgerond, zodat de Jag zichzelf kan centreren in de kamer en de kans op schade vermindert. De drie opeenvolgende ringen van elke set hebben een haakse kant die de patch grijpt en op zijn plaats houdt. Bovendien fungeert de reliëfruimte tussen de dubbele set ringen als een extra oplosmiddelreservoir door schoon / ongebruikt oplosmiddel vast te houden en af ​​te geven voordat de tweede reeks ringen passeert. Elke jaglengte wordt specifiek bepaald op basis van het kaliber en de juiste patchgrootte die nodig is voor het reinigen. Dit voorkomt dat vlekken op het uiteinde van de pompstok klonteren en vastlopen.

Elke Proof-Positive Rifle Patch Jag is voorzien van een reverse taper aan de achterkant van de jag, die zorgt voor een volledig gladde, randvrije overgang tussen de jag en de pompstok bij gebruik met onze Proof-Positive Bore Stix-pompstokken. De omgekeerde versmalling voorkomt schade aan de monding van het vuurwapen door de punt te centreren en de pompstok van de bodem van de loop te tillen wanneer de pompstok terug in de loop wordt getrokken.

Eindelijk een antwoord op je vraag: “Is mijn loop schoon”?
Ja, het is PROOF-POSTIVE schoon!


Proof-Positive Rifle Patch Jag

.22 RF Alle andere Jags
Caliber Schroefdraad “A”
(inches)
“B”
(inches)
.17 Cal 5/40 0.129 2.000
.20 Cal 5/40 0.155 2.000
.22 RF 8/32 0.179 2.265
.22 CF 8/32 0.176 2.265
.243/6mm 8/32 0.183 2.265
.25Cal/6.5mm 8/32 0.206 2.465
.270 Cal 8/32 0.225 2.465
.284/7mm 8/32 0.225 2.465
.30 Cal 8/32 0.245 2.645
.338 Cal 8/32 0.290 2.645
.35/9mm 8/32 0.306 3.145
.375 Cal 8/32 0.328 3.145
.416 Cal 8/32 0.363 3.145
.44/.45 Cal 8/32 0.417 3.145
.50 Cal 8/32 0.460 3.145

Vraag & Antwoord

Vraag: Waarom zijn mijn patches zo strak en klem komen te zitten in de loop?

Antwoord: Er zijn veel factoren die tot dit probleem kunnen leiden. Ervan uitgaande dat u de juiste kalibergrootte en patch-afmeting voor uw toepassing gebruikt, is er een eenvoudige truc om dit probleem te voorkomen. Een vaak over het hoofd geziene oplossing om te strakke of vastgelopen patches te verhelpen is wat  “Side Spiking” wordt genoemd. U prikt in dat geval niet midden in de patch maar aan de rand of in een hoek, zie afbeelding.

Vraag: Moet ik een ondermaatse jag gebruiken?

Antwoord: We raden het gebruik van ondermaatse jags meestal niet aan. Bore Tech heeft jags ontworpen en getest om ervoor te zorgen dat ze correct werken in hun respectieve kalibers bij het gebruik van de juiste Bore Tech X-Count-patches.

Vraag: Hoe maak ik mijn jags schoon na gebruik?

Antwoord: Gebruik gewoon Bore Tech Cleaners met warm water. We raden aan om de Jags tussen uw handpalmen te wrijven terwijl er warm kraanwater overheen stroomt.

Vraag: Welke draadgroottes hebben de jags en hebben deze mannelijk of vrouwelijk schroefdraad?

Antwoord: Alle Bore Tech-jags hebben mannelijk schroefdraad en hebben de schroefdraad afstand die wordt vermeld in de tabel hierboven.

Vraag: Waarom worden mijn patches altijd blauw als ik Eliminator Bore Cleaner gebruik?

Antwoord: Eliminator of een andere reiniger die is ontworpen om kopervervuiling te verwijderen, zal alle koper oplossen en verwijderen. Om valse indicatie van kopervervuiling in de loop te voorkomen, raden we aan om onze Proof-Positive Jags te gebruiken met alle type reinigingsmiddelen voor het verwijderen van koper.

Vraag: Moet ik mijn Jag losdraaien voordat ik mijn pompstok door de loop terugtrek om schade te voorkomen?

Antwoord: Een loop monding wordt niet aangetast en de nauwkeurigheid wordt niet beïnvloed als u een goed ontworpen Jag door de loop trekt. Bore Tech heeft tijdens het ontwerpproceser ervoor gezorgd dat de jags een flush-, edge-free-overgang hebben wanneer ze worden gebruikt in combinatie met de juiste Bore Tech-pompstok. Nogmaals, wanneer gebruikt met de juiste pompstok en op de juiste manier worden toegepast, zijn de Jags 100% veilig.

Vraag: Zijn de Proof-Positieve Jags veilig?

Antwoord: Alle Proof-Positive Patch Jags zijn voorzien van een gepatenteerde legering die zo zacht is als messing en 100% veilig.

Vraag: Wat is het verschil tussen de 22 Rimfire en 22Centerfire Jags?

Antwoord: De 22 Rimfire-jag heeft 2 ribbels in plaats van de twee ringen aan de kop van de Jag. Veel Rimfire-schutters vinden het prettiger om patches rond de Jag te wikkelen in plaats van ze aan te prikken. Met het extra ruwe oppervlak kan de schutter kiezen tussen wikkelen en prikken van de patch. Beide jags kunnen worden gebruikt op 22 rimfire- of centerfire- lopen.

Extra informatie

Kaliber

.22 cal centerfire, .22 cal rimfire, .30 cal, 6 mm cal, 6.5mm cal, 7mm cal, .338 cal

Proof-Positive Patch Jag

12.50

De innovatieve Proof-Positive Rifle Patch Jags van Bore Tech elimineren de valse indicatie van kopervervuiling die gebruikelijk is bij alle traditionele koperen Jags bij het gebruik van reinigingsmiddelen voor het verwijderen van koper.
Deze jags zijn vervaardigd van een gepatenteerde legering en ontworpen om superieure reiniging te bieden. Ze vormen de norm voor effectieve, niet-messing, 100% veilige jags. Is uw loop PROOF-POSTIVE schoon?

Artikelnummer: N/B Categorieën: , ,
Translate »